windowsactive.net cheap Windows 10 PRO key Buy Office Professional Plus 2016 Key http://www.canadagoosestore.be/ canada goose outlet parajumpers sale

Zoeken naar de beste oplossing

dat is onze kracht.

Gehele website zoeken

Bijblijven om het verschil te maken

Omdat er zoveel verandert op het gebied van woninghypotheken en commercieel vastgoed, vinden we het bij Lorentzen van groot belang om onze kennis continu up-to-date te houden. Alleen zo kunnen we het verschil voor onze klanten blijven maken. En omdat ik me binnen Lorentzen vooral bezighoud met commercieel vastgoed, ben ik dit voorjaar gestart met de Postacademische MasterCourse Vastgoed Fiscaal aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deze MasterCourse is speciaal voor mensen zoals ik, die in de zakelijke vastgoedsector werkzaam zijn en zich (verder) willen ontwikkelen in de fiscale en juridische aspecten van vastgoed. De opleiding is gericht op het verkrijgen van meer kennis en inzicht in de fiscale aspecten van de aankoop, het bezit, de verkoop en het beleggen in onroerende zaken. Na het verdedigen van mijn eindscriptie in september, hoop ik het eindcertificaat in ontvangst te nemen.

Uiteraard ben ik na deze MasterCourse geen accountant, fiscalist of notaris. Maar omdat ik klanten bijsta die actief zijn in commercieel vastgoed, kan ik ze inhoudelijk wel veel beter adviseren. Op het gebied van financiering hebben we deze kennis voor het grootste deel zelf in huis, maar onze klanten willen ook graag op fiscaal en juridisch gebied een volwaardige gesprekspartner. Zo kunnen we na de – al dan niet gezamenlijke aankoop – van het vastgoed, adviseren over wat de beste fiscale mogelijkheden zijn en over het al dan niet in privé nemen van het vastgoed. Zodra er meer specialistische kennis nodig is, bijvoorbeeld voor vraagstukken op het gebied van estate planning, schakelen we de juiste specialisten uit ons netwerk bij.

Overigens is deze kennis niet alleen relevant voor de grotere beleggers en bedrijven. Bij Lorentzen staan we ook steeds meer particulieren terzijde, die naast hun eigen woning willen investeren in een vastgoedbeleggingsobject. Zeker met de lage rentestand van tegenwoordig gaan steeds meer mensen elders op zoek naar een hoger rendement. Dat is heel goed mogelijk met de aankoop en verhuur van commercieel vastgoed. Ook op dit gebied kunnen we u helpen met de financiering en ondersteunen met waardevol advies. Wilt u daarover meer weten, neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons kantoor.

Wat is de juiste tijd voor een nieuwe hypotheek?

Het coronavirus slaat om zich heen en daar hebben we allemaal veel last van. Ook bij Lorentzen hebben we de nodige maatregelen genomen en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Intussen gaat het leven ook voor iedereen door en is het nu misschien wel een goed moment om eens naar uw huidige hypotheek te kijken. De rente was namelijk al historisch laag, maar de centrale banken verlagen de rente momenteel nóg verder om de economische schade zoveel mogelijk te beperken. Daarom kan het juist nú een goed moment zijn om uw huidige hypotheek tegen het licht te houden.

De voordelen van oversluiten of een nieuwe hypotheek afsluiten – voor een andere woning of een beleggingspand – zijn groot. Om u een idee te geven: een nieuwe hypotheek afsluiten is al mogelijk tegen een rentepercentage van 0,94% voor 10 jaar vast. En voor wie liever gaat voor langdurige zekerheid: wat dacht u van 1,66% voor 30 jaar vast?

Uw bestaande hypotheek én uw persoonlijke situatie vormen samen het vertrekpunt voor het besluit om al dan niet over te sluiten. De resterende looptijd van uw huidige hypotheek en het verschil tussen uw huidige en toekomstige rente bepalen de hoogte van het boetebedrag. Laat u hierdoor vooral niet afschrikken, want uw maandlasten kunnen flink lager uitvallen. Daardoor verdient u de boeterente in vrijwel alle gevallen snel terug. Bovendien is het mogelijk om het boetebedrag mee te financieren of kunt u kiezen voor rentemiddeling. Ook boetevrij aflossen uit een aan uw hypotheek gekoppeld verzekerings-, spaar- of beleggingstegoed kan u veel extra voordeel opleveren!

Als hypotheekadviseur zullen wij u altijd adviseren om verder te kijken dan naar een lage rente alleen. Daarover gaan we graag met u in gesprek. Gezien de huidige situatie kan dat telefonisch, per e-mail, FaceTime of op een andere wijze. De koffie zult u zelf moeten zetten, maar ook op afstand laten we u graag zien welke kansen er voor u zijn en hoeveel u kunt besparen.

Een studentenhuis kopen voor uw (klein)kinderen

Voor ouders met kinderen die komend jaar gaan studeren, breken er spannende tijden aan. Rond deze tijd moeten examenkandidaten zich gaan inschrijven voor de studie die ze volgend jaar willen starten. En als ze op kamers gaan, kan de grote zoektocht naar een betaalbare studentenkamer beginnen. Zeker in Amsterdam en Utrecht, maar ook in de andere studentensteden, is dat een schier onmogelijke opgave. Het aanbod is zeer beperkt en de huurprijzen rijzen de pan uit.

Voor ouders en grootouders die hun (klein)kinderen willen helpen, kan het een interessante optie zijn om een studentenhuis te kopen. Uw (klein)kind en de huisgenoten betalen dan huur aan u en met de huuropbrengst kan de hypotheeklast geheel of gedeeltelijk worden opgebracht. Door de mogelijke waardestijging van het pand kan dit een lucratieve belegging zijn. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een woning/appartement voor studerende kinderen tot 100% te financieren.

Overigens liggen er voor 55-plussers – ook zonder studerende (klein)kinderen – nog veel meer kansen op hypotheekgebied. Een veelgehoorde vraag gaat bijvoorbeeld over de ‘opeet-hypotheek’ van weleer. Hiermee was het mogelijk om een (deel van) de overwaarde van uw woning te gelde te maken. Het goede nieuws is: dat kan nog steeds! Zeker als u flink heeft afgelost en de marktwaarde van uw woning is gestegen. Door de historisch lage rente kan het zeer aantrekkelijk zijn om op deze wijze uw maandelijkse financiële ruimte te vergroten.

Wat we u graag willen meegeven: laat u vooral niet afleiden door uw leeftijd. Het is een wijdverbreid misverstand dat de financiële mogelijkheden beperkt(er) zijn na uw 55e levensjaar. Sterker nog, als de pensioengerechtigde leeftijd in zicht komt, zijn geldverstrekkers juist meer genegen om u te helpen. Bijvoorbeeld door de overwaarde op uw woning in één keer uit te laten betalen of in de vorm van een maandelijkse uitkering.

Kortom, uw bent nooit te oud voor een hypotheek! Maak maar eens een afspraak om geheel vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

De rente blijft maar dalen en daardoor valt er veel te besparen!

Elke maand verbazen wij ons weer over de hypotheekrente die maar blijft dalen. Tegelijk is dit natuurlijk heel goed nieuws voor iedereen die van plan is een huis te kopen, nadenkt over een beleggingspand of wil profiteren van lagere maandlasten. Op alle gebieden is er veel mogelijk en valt er flink te besparen. Om u een idee te geven: een nieuwe hypotheek afsluiten voor een duurzame nieuwbouwwoning is al mogelijk tegen een rentepercentage van 0,75% voor 10 jaar vast. En voor wie hecht aan langdurige zekerheid: wat dacht u van 1,85% voor 30 jaar vast?

Als hypotheekadviseur weten wij als geen ander dat u natuurlijk verder moet kijken dan naar een lage rente alleen. Daarom gaan we graag met u in gesprek over uw persoonlijke situatie. Die is namelijk grotendeels bepalend voor wat er mogelijk en verantwoord is op hypotheekgebied. Tijdens deze gesprekken merken we regelmatig dat mensen verbaasd zijn over wat allemaal (nog) mogelijk is. Op het nieuws gaat het vaak over de beperking van de aftrekbaarheid van de rente en de strengere hypotheekregelgeving, maar voor iedereen liggen er nog volop kansen.

Zo krijgen starters vanaf 1 januari 2020 extra ruimte, doordat de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stijgt van 290 duizend naar 310 duizend euro. Wie in aanmerking komt voor een NHG-hypotheek, kan rekenen op een rentekorting tot bijna 0,5%. Maar ook voor bestaande huizenbezitters zijn er kansen. Als uw rentevaste periode over niet al te lange tijd afloopt, is het interessant om te komen praten. Door de lage rentestand kan het lonen om de bestaande hypotheek af te kopen of te kiezen voor rentemiddeling. Ook boetevrij aflossen uit een aan uw hypotheek gekoppeld verzekerings-, spaar- of beleggingstegoed kan u veel extra voordeel opleveren!

Bent u benieuwd, laat u dan eens vrijblijvend door ons adviseren. Onder het genot van een kop koffie laten we u zien welke kansen er zijn en hoeveel u kunt besparen. Dat gesprek kost u niks, alleen een half uurtje van uw tijd. Heeft u studerende kinderen of gaan ze binnenkort studeren? Dan mag u onze volgende blog zeker niet missen!

Nieuwe stagiaire: Jannemarie de Visser

Vijf dagen per week staat Jannemarie de Visser uit het Zeeuwse Aagtekerke om zes uur op. Met de auto rijdt ze naar het station van Middelburg om vervolgens de trein naar Breda te nemen. Tegen negenen loopt ze bij Lorentzen binnen en begint haar werkdag. Rond vijf uur in de middag neemt ze de omgekeerde route weer naar huis, waar ze – moe maar voldaan – om zeven uur aankomt. Het zijn lange dagen voor onze nieuwe stagiaire, maar Jannemarie heeft het er graag voor over.

Ik ben Jannemarie de Visser, 20 jaar, en derdejaarsstudent Bedrijfskunde, Management, Economie en Recht aan de HZ University in Vlissingen. Toen ik me ging oriënteren op een stageadres viel Lorentzen me direct op. Een niet al te grote onderneming, voornamelijk actief in een specifieke kant van de hypotheekmarkt en met een interessant klantenpakket. Hier kan ik veel leren en komt mijn Minor Financieel Adviseur me goed van pas. Hypotheekadvies is immers onderdeel hiervan en het voeren van adviesgesprekken en het maken van rapportages wil ik graag eens in de praktijk zien.

De ontvangst bij Lorentzen was heel hartelijk. Ik voelde me direct welkom en er werkt hier een gezellige club mensen. Het leuke van stagelopen hier is dat ik meteen betrokken word bij de dagelijkse werkzaamheden. In de eerste week mocht ik al bij adviesgesprekken met klanten aanwezig zijn om mee te luisteren. En in mijn tweede week werd ik in het diepe gegooid; ik mocht zelf gaan uitzoeken wat de beste manier was om een hypotheek voor een klant over te sluiten. Dat is leuk werk. Het resultaat van mijn uitzoekwerk bespreek ik met mijn collega’s en daardoor is het ook erg leerzaam.

Het doel van mijn stage is tweeledig. Allereerst wil ik ervaring opdoen met hypotheekadviezen. Dat is bij Lorentzen extra leuk, omdat ze gespecialiseerd zijn in hypotheken voor ondernemers. Daardoor heb je hier veel te maken met uitdagende vraagstukken. Mijn rol is vooral ondersteunend; afspraken maken met mensen en uitzoekwerk. Tijdens het tweede deel van mijn stage ga ik een onderzoek doen naar procesoptimalisatie en mogelijkheden om efficiënter te werken. Ook dat is onderdeel van mijn studie Bedrijfskunde.

Wat de toekomst gaat brengen weet ik nog niet. Ik moet hierna nog een jaar en dan wil ik waarschijnlijk een master gaan doen in een commerciële richting. Maar zover is het nog niet. Eerst mijn stage bij Lorentzen maar eens tot een goed einde brengen!

De 50 gepasseerd? Er is nog veel mogelijk met uw hypotheek!

U bent de 50 gepasseerd en hoewel het misschien nog even duurt, komt uw pensioen langzaam in zicht. Voor veel mensen een tijd van (financiële) bezinning. Heb ik alles goed geregeld? Hoe staat mijn hypotheek ervoor? Wil ik nog een stap maken, vooruit of juist een stapje terug? En ook de banken zinspelen in de media op verandering met hun ‘aflossingsblij-campagne’.

Bij Lorentzen onderschrijven we het idee dat het verstandig is om na uw 50e jaar uw financiële zaken eens goed tegen het licht te laten houden. Zeker als het einde van de looptijd van uw hypotheek over een tijdje in zicht komt, is het nu een goed moment om in beweging te komen. Nu kiezen voor vernieuwde zekerheid – denk aan een nieuwe hypotheekvorm, looptijd en vaste lage rente – kan problemen en zorgen later voorkomen.

Als u nog aan het werk bent is er veel mogelijk, ook als u de 50 al bent gepasseerd. U heeft vast gemerkt dat de banken om het hardst roepen, dat u moet gaan aflossen. En vaak is het een goed idee om hiermee op de lange termijn extra ruimte en rust te creëren. Toch is (volledig) aflossen niet altijd de beste oplossing. Afhankelijk van allerlei omstandigheden, zoals uw leeftijd, gezinssituatie, werksituatie, vermogenspositie, pensioenopbouw etc. kan het ook wenselijk zijn om (een deel van) uw hypotheek aflossingsvrij te houden of te maken. En bent u ondernemer, dan kan de situatie weer anders zijn.

Ik merk vaak dat mensen bezorgd zijn door de huidige aandacht en commotie rondom de aflossingsvrije hypotheek. Of in plaats van bezorgd, stoppen ze juist hun kop in het zand en denken ze ‘het zal mijn tijd wel duren’. Beide scenario’s zijn niet prettig en zeker niet nodig. Ik adviseer 50-plussers dan ook om juist nu in beweging te komen en hun hypotheek goed tegen het licht te laten houden. Door de knelpunten vast te stellen, kunnen we op zoek gaan naar toekomstbestendige oplossingen.

Door nu in actie te komen, houdt u zelf het initiatief. Afwachten kan natuurlijk ook, maar dat kan betekenen dat er te zijner tijd niet zo veel meer te kiezen valt en dat u bent overgeleverd aan de grillen van de bank. Als u dat wilt voorkomen, bent u van harte welkom om vrijblijvend een kop koffie te komen drinken op ons kantoor in Breda!

Nieuw gezicht: Wieteke Tempelaars

Voor de meeste mensen is de zomervakantie alweer voorbij en bij Lorentzen regent het ook nieuwe aanvragen van mensen, die hun eerste huis willen kopen of op het punt staan te verhuizen. Eerlijk gezegd hadden we er al rekening mee gehouden, dat het druk zou worden. De rente is immers nog altijd laag en de huizenmarkt is ‘booming’, zoals dat heet. Toch hadden we nog wel een uitdaging om ons voor te bereiden op de topdrukte en in te kunnen zetten op continuïteit.

Die uitdaging hebben we ingevuld inmiddels in de persoon van Wieteke Tempelaars. Wieteke is 39 en heeft drie schoolgaande kinderen. In de uren dat de kinderen naar school zijn, is ze actief bij Lorentzen. Wieteke stelt zich graag even aan u voor.

Hallo, mijn naam is Wieteke en samen met mijn man en drie kinderen woon ik net over de grens in België. Begin mei ben ik begonnen bij Lorentzen als intern accountmanager hypotheken. Daarvoor heb ik bijna acht jaar gewerkt op de financiële administratie van een bedrijf dat maaltijdverdelingssystemen verkoopt in Breda. Daarnaast doe ik nog de financiële administratie van de winkel van mijn man. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Wft Basis, die ik nodig heb voor mijn werk bij Lorentzen.

Ik heb het erg naar mijn zin bij Lorentzen, maar het was natuurlijk wel even wennen in mijn nieuwe werkomgeving. Mijn werkzaamheden bestaan vooral uit het ondersteunen van onze hypotheekadviseurs. Denk bijvoorbeeld aan het opvragen van documenten, het maken van afspraken met klanten en het onderhouden van contacten met geldverstrekkers. Verder doe ik ook nog wat facilitair werk en officemanagement. Heel afwisselend en dat vind ik ook zo leuk aan deze job; veel variatie en klanten die ieder hun eigen verhaal hebben!

Het leuke van werken bij Lorentzen is ook dat je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Daar voel ik me goed bij. Zeker met de kids op de basisschool kan ik die flexibiliteit goed gebruiken. Nu ik ingewerkt ben, mag de echte drukte gaan beginnen van mij. Ik ben er helemaal klaar voor!

Van stagiair naar medewerker: Glenn Nieboer

Begin dit jaar stelden we onze stagiair Glenn Nieboer aan u voor. Glenn was derdejaars student Bedrijfskunde, Management, Economie en Recht aan de HZ University in Vlissingen. Vanuit Middelburg pendelde hij dagelijks met het openbaar vervoer tussen zijn woonplaats en Breda. Een flinke afstand, maar dat had hij er graag voor over, omdat er bij Lorentzen veel te leren viel en hij interessant onderzoek kon doen. Wellicht heeft u als relatie van Lorentzen wel meegeholpen aan zijn onderzoek en de vragenlijst over digitalisering en online hypotheekadvies ingevuld.

Uit het onderzoek van Glenn kwam naar voren dat ondanks alle digitalisering en dynamiek op de hypotheekmarkt en de veranderende rol van banken en intermediairs, persoonlijk advies nog altijd gewild is. Gelukkig maar, want dat is precies waar we bij Lorentzen goed in zijn en wat we zo leuk vinden! Samen aan tafel en met een kop koffie alle mogelijkheden verkennen en klanten op zorgvuldige wijze adviseren over de beste hypotheek voor hun situatie. Wij zijn heel blij met het onderzoek van Glenn en met de resultaten!

Waar we tijdens de stageperiode van Glenn ook blij mee waren, is de manier waarop hij zich heeft ontwikkeld. Glenn heeft veel waardevolle kennis paraat en groeide uit tot een gewaardeerde collega. Omdat we het jammer vonden dat zijn stageperiode erop zat – en omdat we wel wat extra handjes konden gebruiken – hebben we Glenn gevraagd één dag in de week te blijven. En… hij zei ja! Maar waarom eigenlijk Glenn?

Ik heb het erg naar mijn zin bij Lorentzen! Mijn onderzoek en de stageperiode zijn uitstekend beoordeeld met respectievelijk een 7,5 en een 8,5. Als eindpunt een 8 dus en daar ben ik trots op. Ik heb veel geleerd de afgelopen periode en volop vrijheid en verantwoordelijkheid gekregen hier. Ook heb ik fijne collega’s bij Lorentzen, waarmee ik graag samenwerk.

Hoe het allemaal verder gaat, dat zien we nog wel. Ik ben pas 20 en moet nog een jaar naar school en mijn eindstage doen. Wellicht kies ik dan voor een ‘corporate’, om ook eens te ontdekken hoe het daar werkt. En daarna? Ach, misschien eerst eens een jaartje reizen of zo. Wat mij betreft ligt alles nog open!

Kopen om te verhuren; ook interessant voor u?

Wie aan het afsluiten van een hypotheek denkt, denkt in eerste instantie meestal aan het kopen of verbouwen van een eigen woning. En in de meeste gevallen klopt dat ook wel. Maar een woning aanschaffen kan ook om deze weer door te verhuren aan derden, of bijvoorbeeld voor uw studerende kinderen. Dit kan, ook na aftrek van de financieringslasten, een aantrekkelijk rendement opleveren en zorgen voor extra spreiding in uw beleggingsportefeuille. Zeker met de huidige lage bankrente, gaan steeds meer consumenten op zoek naar andere mogelijkheden om hun spaargeld beter te laten renderen.

Het verkrijgen van een financiering voor verhuurde woningen is een van de specialismes van Lorentzen. Niet alleen weten we heel veel over de financiering van commercieel vastgoed, we kunnen u ook uitgebreid vertellen wat er allemaal komt kijken bij kopen om te verhuren. Voor de financiering van de aankoop van een verhuurde woning, hebben wij goede contacten met verschillende geldverstrekkers. Afhankelijk van het soort woning en de locatie, gaan we graag voor u op zoek naar de juiste geldverstrekker. Wij zijn 100% onafhankelijk, dus kunnen we u altijd het beste advies geven.

Beleggen gebeurt steeds vaker door een pand in verhuurde staat aan te schaffen. Maar u kunt het natuurlijk ook een stuk dichter bij huis zoeken, bijvoorbeeld door een pand te kopen voor uw studerende kind(eren). De kamers in het pand kunt u dan verhuren aan uw kind(eren) en eventueel aan hun studiegenoten of vrienden en vriendinnen.

Als u overweegt om een woning aan te schaffen om te verhuren, kunnen wij van toegevoegde waarde zijn met onze kennis en ervaring. Als u, waar dan ook in Nederland, een woning op het oog heeft, zijn we u graag van dienst met waardevol hypotheekadvies en scherpe financieringsmogelijkheden. Neem gerust contact op met mij of met een van mijn collega’s als u hierover eens van gedachten wilt wisselen.

Wilt u een woning kopen om te verhuren?

Dan hebben wij goed nieuws. Wij hebben sinds kort nog meer mogelijkheden. Wij zijn een van de geselecteerde kantoren die de Woonfonds Woningverhuur Hypotheek mag aanvragen.

Woningverhuur, overal in Nederland
Iedereen is welkom, in heel Nederland. Met deze gedachte komt Woonfonds de markt in. En dat is mooi, want dat was bij andere aanbieders nog wel eens lastig. Dit terwijl een investering in een woning in een dorp net zo interessant zou kunnen zijn als in de stad.

Woningverhuur mogelijk eerder haalbaar
Net als andere aanbieders vraagt Woonfonds u ook om eigen geld in te brengen. Bij de Woningverhuur Hypotheek kunt u tot 70% van de woning waarde in verhuurde staat financieren. Wat bij Woonfonds anders is, is dat zij uw huurinkomsten tot 80% meeneemt en toestaat dat u tot 50% van de marktwaarde van de woning aflossingsvrij financiert. Daarnaast hoeft u bij Woonfonds niet versneld af te lossen. Hierdoor wordt een Woningverhuur Hypotheek mogelijk eerder haalbaar voor u.

Meer weten? Wij helpen u graag.